Documentatiecentrum

Het Documentatiecentrum van het Instituut voor Informatierecht bezit een collectie boeken, tijdschriften en rapporten op het gebied van informatierecht die uniek is in Nederland. De kern van de collectie bestaat uit buitenlandse wetenschappelijke tijdschriften op de verschillende gebieden binnen het informatierecht. De collectie bestaat verder uit boeken en rapporten met betrekking tot onderwerpen als intellectuele eigendom, auteursrecht, informatievrijheid, privacy,  mediarecht en telecommunicatierecht. Het Documentatiecentrum is een specialistische voorziening met een aanvullende functie ten opzichte van de Juridische Bibliotheek en de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam.

Bezoek
Het Documentatiecentrum is in de eerste plaats een interne onderzoeksvoorziening voor IViR-medewerkers en wordt gebruikt voor workshops, lezingen, vergaderingen en lunchbijeenkomsten. Openstelling voor studenten (master Informatierecht) en andere belangstellenden vindt daarom slechts beperkt plaats.

Openingstijden:
dinsdag: 10:00 – 17:00 uur
donderdag 10.00 – 17.00 uur

Het kan voorkomen dat het documentatiecentrum ook tijdens deze openingstijden in gebruik is voor interne bijeenkomsten, waardoor bezoek niet mogelijk is. Bezoek buiten deze openingstijden is in beperkte mate wel mogelijk, maar alleen op afspraak, zie contact details hieronder.
Publicaties worden niet uitgeleend, maar het is mogelijk om fotokopieën te maken. Er zijn ongeveer 30 studieplekken aanwezig, waar met een laptop gewerkt kan worden.

Adres:
Instituut voor Informatierecht
Roeterseilandcampus, gebouw A, 5de verdieping
Documentatiecentrum, kamer 5.24
Nieuwe Achtergracht 166
1018 WV Amsterdam

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:

Rosanne van der Waal
Informatiespecialist
Tel. 020-5253927
E-mail: waal@uva.nl