Education

Information about the Master Information Law is only available in Dutch.


Het Instituut voor Informatierecht (IViR) verzorgt de eenjarige Master Informatierecht. Daarnaast verzorgt het IViR ook twee Summer Courses op het gebied van Auteursrecht en Privacy in het kader van post-academisch onderwijs.

We worden dagelijks geconfronteerd met vraagstukken uit het informatierecht. Welke gegevens heeft Facebook van mij? Kan smaak auteursrechtelijk worden beschermd? Hoe ver mogen inlichtingendiensten gaan om de veiligheid van Nederlanders te waarborgen? Gelden online dezelfde regels als offline? Het informatierecht is overal, altijd actueel en door technologische en maatschappelijke ontwikkelingen constant in beweging. De master informatierecht biedt een uitdagend programma voor de gemotiveerde student. Uniek in Nederland. Tijdens deze master verdiep je je in de juridische onderwerpen binnen het informatierecht, zoals intellectuele eigendomsrechten (waaronder het auteursrecht, merkenrecht en octrooirecht), telecommunicatierecht, mediarecht, internetregulering, vrijheid van meningsuiting, privacy en nog veel meer.

De eenjarige Master Informatierecht bevat de basisvakken Informatierecht en Intellectueel Eigendomsrecht en een aantal keuzevakken. In het studiejaar 2018-2019 zijn dat:

Daarnaast behoort ook de Clinic technologie, media en communicatie sinds 2014 tot de keuzevakken van de master Informatierecht. Geselecteerde studenten bieden pro-actieve juridische ondersteuning aan start-ups uit de metropoolregio Amsterdam op het gebied van technologiemedia en communicatie. Dat gebeurt in studententeams onder intensieve begeleiding van vooraanstaande advocatenkantoren. Het leren in de praktijk wordt ondersteund via een reeks seminars verzorgd door docenten van de leerstoelgroep informatierecht, door advocaten en de projectmanager van de Clinic.

Kijk hier voor meer informatie over de Master Informatierecht.
Contact
informatierecht-fdr@uva.nl