Education

Het Instituut voor Informatierecht (IViR) verzorgt de eenjarige Master Informatierecht. Daarnaast verzorgt het IViR ook post-academisch onderwijs waaronder Summer Courses op het gebied van Auteursrecht en Privacy.

De eenjarige Masteropleiding Informatierecht bevat de basisvakken Informatierecht en Intellectuele Eigendom en een aantal keuzevakken zoals International and European Copyright Law, International Media Law, Policy and Practice, Patent Law, Privacy en Gegevensbescherming, Telecommunicatierecht, en Intellectual Property Law & Practice.

De Clinic Technologie, Media en Communicatie behoort sinds 2014 tot de keuzevakken van de master Informatierecht. Geselecteerde studenten bieden pro-actieve juridische ondersteuning aan start-ups uit de metropoolregio Amsterdam op het gebied van Technologie, Media en Communicatie. Dat gebeurt in studententeams onder intensieve begeleiding van vooraanstaande advocatenkantoren. Het leren in de praktijk wordt ondersteund via een reeks seminars verzorgd door docenten van de leerstoelgroep informatierecht, door advocaten en de projectmanager van de Clinic.

Contact: informatierecht-fdr@uva.nl